Jack Vreeswijk


I sex långa år har vi väntat på uppföljaren till Jack Vreeswijk's mästerverk "Underbart" från 2004. Denna gång tolkar Jack sin legendariske far och slutresultatet är inget annat än bländande. Nedan finner ni en recension av skivan från Sundsvalls Tidning. 


Recension Sundsvalls Tidning
SKIVA Betyg: 4 av 5

Jack Vreeswijk ...sjunger Vreeswijk (Lionheart)
Den här plattan har jag väntat länge på och nästan givit upp hoppet om. Son möter far i visans underbara värld. Pappa heter Cornelis och givetvis var det inte lätt för sonen Jack att fatta beslutet om att göra detta album. Att jämföras med en visikon är ingen avundsvärd uppgift, men jag vill genast säga: Jack har intet att frukta för han gör det så bra att pappa inte kunnat göra det bättre.

JW tar hand om materialet med varlig hand och full respekt men han vågar ändå forma sina egna versioner och sätta personlig prägel visor och dikter som följt honom hand i hand genom livet. Lite Evert Taube får vi på köpet och det är inte fel. Tack för att du vågade Jack. Det här blir mumma som tilltugg under sköna sommarkvällar. Pappa CV nickar nog instämmande.

Per-Roger CarlssonBokningsförfrågan
Aktuella Speldatum

05.06 Katrineholm, Visfestivalen
09.06 Gnesta, Privat spelning
17.07 Västervik, VisfestivalenTurnéperiod:
Vår/Sommar 2010

Agent:
Fredrik Gleisner

Skivbolag:
Lionheart

Hemsida:
Jack Vreeswijk